tirsdag 4. juni 2013

Å OPPLEVE GUD


One of John Lennox´s Great Personal Stories Told to Harvard Students



I denne videoen forteller Dr. John Lennox fra University of Oxford, om en togreise fra Belgia til Köln i Tyskland. Taxisjåføren som skulle kjøre, kom for sent til å nå toget, og han måtte ta et nattog. I kupen var det en belgier og en tysker, og et russisk ektepar. Han ble sittende ved siden av russeren, og begynte å snakke med han på russisk. Russeren ble overrasket over at han kunne språket. Lennox spurte hva han gjorde på, russeren svarte at han jobbet med fotomontasje. Å har dere slike yrker i Russland, spurte Lennox. Kan du si noe om det du holder på med. Ja, svarte russeren jeg kan si litt. Dette var før åpenheten og forandringene som skjedde under Glasnost.
Kan du snakke åpent om ting som var tabu tidligere, for eksempel om Gud?
Ja vi kan det, sier russeren. Plutselig slo en tanke ned i John Lennox, at han måtte fått gitt denne russeren en Bibel. Tanken ble ganske påtrengende. Og så kom det opp en annen tanke. Tre uker tidligere hadde han sittet sammen med en bokutgiver i Tyskland. På bordet lå det en russisk bibel. Bokutgiveren kunne ikke lese russisk, så han fikk denne Bibelen og la den i kofferten. Han lurte på om Bibelen fortsatt lå i kofferten, reiste seg opp, åpnet kofferten på hylla over. Bibelen var der, og han gav den til ekteparet. Mannen ble bleik og spurte, hvordan viste du det. For seks uker siden ble Bibelen vår stjålet i Sibir. Vi fikk en mulighet til å reise til vesten, og nå er vi på vei tilbake til Russland. Hvordan viste du det? Kona hadde tårer i øynene, og sier, er den til meg? Ja, svarte Lennox. Er den virkelig til meg sier kona igjen.
Dette var mennesker som var nektet adgang til Bibelen, hvorfor?
Hvorfor opplever styresmakter og enkelt mennesker at Bibelen er så farlig?

Nå kan en gjerne si at det Lennox opplevde her var tilfeldig. Men når så mange tilfeldigheter skjer, som leder til et bestemt resultat, så har en også lov til å tro at det ikke er noen tilfeldighet, men at Bibelens Gud står bak. Dette russiske  ekteparet som hadde mistet sin bibel, benyttet muligheten til å dra til vesten.  Bokutgiveren i Tyskland som gav Lennox en russisk bibel, som han fortsatt hadde i kofferten. Taxien som ikke nådde toget. Lennox språkkunnskaper i russisk. Og Lennox sterke minnelse om å gi ekteparet en Bibel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar