mandag 1. juni 2015

Pallywood – Norsk tekst

I denne bloggen tar jeg for meg den palestinske propagandakrigen på internett, som er ganske omfattende. Denne propaganda krigen er også sterkt til stede i vestlige medier i dag. 
På internett finner en mange bilder og særlig mange videoer, med løgner og arrangerte hendelser.


Ordet "Pallywood" dukket opp i en debatt i 2002.  Richard Landes fra Boston universitetet brukte dette begrepet i 2005, da han lagde en 18-minutters dokumentarfilm "Pallywood".  Richard Landes viser opptak fra konflikten fra alternative kameravinkler i et forsøk på å vise at palestinske kameramenn har iscenesatt hendelser. Landes hevder at disse palestinske kameramennene gjør dette for å vinne mediekrigen mellom palestinere og den israelske hæren, og å påvirke den brede oppfatning av konflikten. Han sier videre at disse mediemanipulasjonene kan dateres tilbake til krigen i Libanon i 1982.

Den tyske journalisten Thorsten Schmitz skriver at verdens store nyhetsorganisasjoner, CNN og ABC News og nyhetsbyråer som Reuters og Associated Press, bruker nesten utelukkende palestinske kameramenn ved rapportering fra Gaza-stripen. Men palestinske kameramenn brukes også på Vestbredden. Richard Landes hevder at mainstream media er altfor raske til å godta disse freelance opptakene. Den norske reporteren Odd Karsten Tveit fra Norsk rikskringkasting, brukte bare palestinske kameramenn når han reiste rundt i  Israel. Å jobbe som kameramann for vestlige media, regnes som en av de mest lukrative jobbene i de palestinske områdene..

En video som forteller litt om hva Pallywood handler om:
Denne videoen viser noen spektere av Pallywood. Først tar Hillary Clinton for seg palestinske skolebøker, hun sier der at disse bøkene ikke gir palestinske barn en utdanning, men en indoktrinering. Itamar Marcus, som startet Palestinian Media Watch, viser hva som vises i barneprogrammene på palestinsk TV.


Vestlige medier skylder ofte på Israel, når det gjelder konflikten mellom palestinere og Israel. Men hva med de palestinske lederne? Hvordan kan det bli fred med den sterke palestinske indoktrineringen i skolen. Når palestinske barn blir opplært av sine myndigheter til å hate jøder, da er det umulig at det kan bli noen fred i overskuelig framtid.

En video fra intifadaen i 2000
Bilder og filmer fra den palestinske konflikten i vestlige medier, kan være mer verdt enn hundre geværer, og det er hva Pallywood egentlig dreier seg om. Denne videoen viser hva som foregår bak kulissene og foran kameraene.

Hvordan palestinske kameramenn bruker barn for å forsøke å få israelske soldater ut av balanse, for å få bilder som kan brukes av vestlige medier.


Men av og til vil disse palestinske kameramennene lykkes i å få filmopptak som de kan bruke, som da en gruppe utenlandske og palestinske demonstranter forsøkte å blokkere en hovedvei nær Jeriko for å protestere mot Israels okkupasjon av Vestbredden. En danske anarkist slo en israelske offiser med en kjepp og forsøkte å bryte fingrene hans. Den israelske offiseren slo da dansken i ansiktet med flatsiden av geværet. Palestinske kameramenn filmet den siste sekvensen (angrepet på dansken) dette ble sendt til aviser over hele den vestlige verden.

Denne videoen viser at vestlige medier ofte er deltakere i det som kan kalles Pallywood. Vi ser her vestlige journalister som jobber sammen med palestinske aktivister.


Fra Gazakrigen i 2014. Videoen viser de mange drepte som ligger på et av likhusene i Gaza, men likene beveger seg, når de ikke vet at kameraene er på.




 Under Gaza krigen i 2014 ble det produsert en mengde forfalskede bilder.

Det finnes en mengde Twitter-meldinger, hashtags, bildeserier og TV-sendinger fra konflikten, men bildene er ikke tatt i Gaza.
Et eksempel er hashtagen GazaUnderAttack, der deles det bilder av drepte barn og voksne som er «resirkulert» og egentlig stammer fra Syria og Irak og kan dateres tilbake til 2009.
(Denne siden er hentet fra Dagbladet, Til slutt  på denne siden, så finner vi en video, som viser de norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse som var i Gaza under krigen i 2009. Denne videoen er et forsøk på å fortelle hvordan det palestinske folket lider på grunn av Israels angrep, men de forteller ikke noe om hva som er grunnen til krigen, de mange tusen rakettene fra Gaza, som ble skutt mot israelske sivile.)


Bilder fra borgerkrigen i Syria. men lagt ut som om det er fra Gaza.

Den norske venstreorienterte filmprodusenten Vibeke Løkkeberg, brukte også slike resirkulerte bilder fra Syria og Irak, for å beskrive Gaza krigens redsler.


Det samme bildet nedenfor, utgitt av en irakisk sunni gruppe, som er i opposisjon til den sjiamuslimske regjeringen i Irak.
Teksten sier: Forferdelige forbrytelser mot uskyldige sivile i Zayona distriktet i hovedstaden Bagdad.


Vi kan forstå at den pro palestinske Løkkeberg bruker forfalskede bilder.
Men det er vanskelig å forstå at internasjonale medier bruker disse, som vi tidligere så fra videoen fra intifadaen i 2000, så brukte vestlige medier filmer som helt klart var iscenesatt.
Det er vanskelig å forstå at mediene sluker propagandaen fra de palestinske myndighetene, og særlig gjelder dette Hamas. Hamas sin terror blir i mange tilfeller underslått av vestlige journalister.
En tysk journalist filmet en episode der Hamas prøvde å jage tilbake folk som rømmer fra et område hvor israelske flyveblad advarer om at området kunne bli bombet.

Drap på 23 palestinere i Gaza, aug. 2014 av Hamas. Anklaget for å samarbeide med Israel. Men de hadde i lang tid sittet i fengsel da de ble henrettet.
Hamas har advart folk i Gaza om å ikke offentliggjøre navnene på de henrettede, da de ønsker å inkludere dem i listen over personer drept i Operation Protective Edge
Amnesty International har kalt det for en krigsforbrytelse. Også i den pro palestinske britiske avisen The Guardian er dette kommet på trykk som en krigsforbrytelse.

Israelske journalister på den ekstreme venstresiden er også en del av svertekampanjen mot Israel.


Israel er en rettsstat med ytringsfrihet, hvor venstreorienterte journalister som Gideon Levy fra den israelske avisen Haaretz , kan kalle Israel en apartheidstat, og han fikk en svensk pris, Anna Lindh Foundation Journalism Award i 2012 for en artikkel han skrev om palestinske barn som ble drept av israelske styrker. Det er svært få i Israel som deler hans syn, men han blir brukt av pro palestinske organisasjoner og medier i Vesten for å diskreditere Israel, også i NRKs Urix har Gideon Levy sluppet til med sine sterke anklager mot Israel som en Apartheid stat.


Israel fengslet en 5 år gammel gutt - som viste seg å være fulstendig tatt ut av sammenhengen
12 juli 2013, var det store overskrifter i mange vestlige aviser og medier, med sterke påstander om at Israelske militære ulovlig fengslet en fem år gammel palestinsk gutt, og truet familien. Gutten ble dratt bort av israelske soldater, faren ble bundet, og fikk bind for øynene, fordi gutten hadde kastet stein. Det var den venstreorienterte menneskerettsgruppen B'Tselem, som er en del av den israelske fredsbevegelsen, som skapte nyhetene.
Denne B'Tselem rapporten, ble sluset inn i TV kanalen Al Jazeera, og derfra inn i vestlige medier.

Menneskeretts organisasjoner på venstre siden er også en del av Pallywood.
B'Tselem  er en del av den israelske fredsbevegelsen som hadde støtte fra den israelske venstresiden. B'Tselem ble stiftet i 1989 av en gruppe israelske advokater, akademikere, journalister fra den politiske venstresiden i Israel. B'Tselem uttalte mål er å dokumentere menneskerettighetsbrudd i de okkuperte områdene. I desember 1989, fikk B'Tselem en menneskerettspris fra tidligere amerikansk president Carter (Carter-Menil )sammen med den palestinske gruppen Al-Haq.
B'Tselem har blitt sterkt kritisert av det politiske høyre i Israel, som mener at de medvirker til terrorisme og svekker Israels forsvarsstyrker. Fra Arutz Sheva: B'Tselems rapport om Gaza Krigen i 2014
De blir også anklaget for å ta imot penger fra Europeiske land. Utenriksminister Jonas Gahr Støre i den norske rød-grønne regjeringen gav også penger til den israelske fredsbevegelsene, som B'Tselem er en del av.
Fra Jerusalem Post: Norge var den største bidragsyteren til israelske frivillige organisasjoner, på den israelske venstresiden, med NIS 4.598.507 donert til lokale organisasjoner både direkte og gjennom tredjeparter.

Det er flere frivillige menneskeretts organisasjoner på venstre siden som blir betalt av av pro palestinske organisasjoner i Europa, som ”Breaking the Silence” 
Breaking the Silence, ble betalt for å anklage IDF i 2009 da de inngikk en avtale med den britisk venstre orientert organisasjon Oxfam, for å gjennomføre intervjuer med soldater som  vil vitne om [israelske] "umoralske handlinger" og  brudd på menneskerettighetene . Den britiske organisasjonen donerte 74 595 NIS til Breaking the Silence. Dette er en israelsk organisasjon som bruker vitnesbyrd fra anonyme israelske soldater, for å diskreditere Israel. Når israelere og israelske frivillige organisasjoner blir en del av Pallywood, da er det klart at det israelske omdømme i utlandet svekkes, og det er jo dette Pallywood dreier seg om.

Palestinsk propaganda kan utfolde seg i dag, fordi svært mange mennesker har svært liten kunnskap om Midtøstens historie de siste hundre år.

Bilde vist nedenfor er også en del av Pallywood.

Bilde viser Palestina før 1948, deretter delingsplanen for Palestina i 1947, Det neste bilde viser hva Israel okkuperte i 1967 og hva som er igjen i 2011. Det skal vise hvordan palestinerne med FNs delingsplan for Palestina ble fratatt sitt land. En urettferdighet fra Verdenssamfunnet, og fra Israel.


Det har aldri vært en palestinsk stat i områdetI dag blir Jerusalem kalt en palestinsk by. I 1948 var Jerusalem en jødisk by, det bodde hundre tusen jøder både i vest og øst Jerusalem, førtitusen var muslimske arabere, og tjue tusen kristne arabere tilsammen seksti tusen. Det kan dokumenteres at den jødiske folkegruppen har vært den største i Jerusalem helt tilbake til 1700

En kort oppsummering av Palestinas historie.
Tyrkia styrte Midtøsten i 400 år, fra 1517 fram til 1918 etter 1. Verdenskrig. Da tok britene over, og styrte det som ble kalt Palestinamandatet fram til 1948.

Men la oss gå tilbake til det som skjedde etter 1. Verdenskrig, og oppfølgingen av fredsprosessen som ble administrert av  Folkeforbundet.
Det gjaldt også britenes overtagelse av ottomansk land i Midtøsten.
Det hele startet med fredskonferansen i Paris i 1919
San Remo konferansen året etterpå.
Fredsprosessen ble avsluttet med The Treaty of Lausanne i 1924.
Folkeforbundet brukte navnet Palestina på det geografiske området for det britiske mandatet. Dette navnet ble brukt i Europa, men ikke av tyrkere og arabere.
Slik sett var det et helt nytt navn, som ikke hadde vært i bruk i området siden keiser Hadrians tid i det første århundre e.K.
To år senere, i 1922 godkjente Folkeforbundet Balfour erklæringen, og gav enstemmig mandatmyndigheten til Storbritannia for det geografiske området Palestina.
Storbritannia skulle gi landområdet slike politiske, administrative og økonomiske forhold at det ville sikre etableringen av et jødisk nasjonalhjem. Det skulle også bli tilrettelagt for jødisk innvandring.
Dette mandatet gjelder folkerettslig fremdeles, også for de omstridte områdene på Vestbredden og Gaza-stripen.
Da FNs charter ble vedtatt, skulle artikkel 80 i FN pakten,
sikre at tidligere inngåtte rettigheter i Folkeforbundet til stater og folk, ble videreført.

Men hva med de araberne som bodde i Palestina?
Ble det tatt hensyn til deres interesser?
Ja det ble det!
I 1922 var Winston Churchill koloniminister i England
Da ble Palestina delt mellom
Jøder og Arabere,
der araberne fikk ¾ av Palestinamandatet 77%,
og jødene fikk ¼, eller 23%
Jødene fikk heller ikke lov å bosette seg øst av jordanelva.


Bildet nedenfor viser delingsplanen for Palestina
Med FN resolusjon 181 i 1947, ble dette området som jødene hadde fått i San Remo i 1920, og fra Folkeforbundet i 1922, delt opp på nytt, i strid med Folkeforbundets mandat, og også i strid med FN paktens artikkel 80, som sa at tidligere inngåtte folkerettslige avtaler til land og folk, ikke kunne gjøres ugyldig.
I dag har araberne 21 stater, og Israel har en.

Delingsplanen kunne blitt folkerett hvis begge parter undertegnet, men araberne forkastet dette forslaget.


Dr. Jacques Gautier, er en folkerettsjurist som har brukt mange år på de folkerettslige sidene rundt Israels opprettelse, og Jerusalems status.
Han sier at etableringen av Israel skjedde ikke med delingsplanen for Palestina, den ble aldri en bindende avtale, fordi araberne forkastet forslaget.
Israel ble etablert i San Remo i 1920, og ble folkerett i 1922.

Første gang tanken om en delingsplan for Palestina ble brakt på bane var i 1937. Den britiske Peel kommisjonen ville da dele Palestina i en jødisk og Palestina arabisk stat.
Palestina araberen Abdul Hadi, som var talsmann for den arabiske palestinske delegasjonen til Peel kommisjonen, var sterkt imot Peel-kommisjonen konklusjon, og avviste helt tanken om en palestinsk stat.
Det finnes ikke noe slikt land som Palestina, sa han, Palestina er et begrep sionistene har oppfunnet. Palestina er fremmed for oss.
Jordan erobret Vestbredden i 1948, i strid med FNs resolusjon 181
Fra 1948 til 1967, var det aldri tale om en palestinsk stat på Vestbredden, fra
noen Palestinere eller noe arabiske land. Det eneste som stod i tankene på araberne den gangen var å utslette Israel.


Dr. Jacques Gautier: https://vimeo.com/16094246

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar